loginOldalainkat 51 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:3
Havi lát.szám:1683
Összesen:213929
Napi legtöbb647
Száml. kezdete2011-11-15

Elkezdődött a jelentkezés a Genfestre

 

Több mint tizenkétezer fiatal vesz majd részt a Genfesten, melynek ez alkalommal Budapest ad otthont. Az Európai Unió által is támogatott esemény fővédnöke Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, védnöke Tarlós István főpolgármester.

Ahogy korábbi híreinkben szerepelt, a fiatalok nagyszabású, nemzetközi összejövetelét augusztus 31. és szeptember 2. között Budapesten rendezik meg, amelyen az egész világról a legkülönfélébb nemzetiségű, vallású és kultúrájú fiatalok találkoznak. Közös céljuk, hogy egységesebb és szolidárisabb világot építsenek, és ez egyben mindennapjaik törekvése, illetve  társadalmi tevékenységük mozgatórugója is. Ők lesznek a let’s bridge (építsünk hidakat) című Genfest főszereplői.

Az esemény alkalmat ad a találkozásra, tapasztalatcserére és közös gondolkodásra a gazdaság és a művészet világáról, szociális problémákról és a vallásközi párbeszédről, de főként meghívást jelent, hogy a testvériség hídjait építsük.

A Genfest 2012 házigazdái, a Fokoláre Mozgalom fiataljai főként 17 és 30 év közötti fiatalokat várnak Budapestre, Magyarországról 4000, a világ más részeiről összesen 8000 résztvevőre számítanak, a szervezést 3000 önkéntes segíti.

A megnyitón köszöntőt mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is. A fő helyszín a Budapest Sportaréna lesz, de a háromnapos esemény keretében a főváros több pontján lesznek programok.

Bővebb információ a www.genfest.org folyamatosan bővülő honlapon található. Jelentkezni a www.fokolare.hu/genfest linken lehet.

forrás: Magyar Kurír