loginOldalainkat 50 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:193
Havi lát.szám:5613
Összesen:237885
Napi legtöbb1822
Száml. kezdete2011-11-15

"Ilyenek voltunk"

George Orwell szerint a múlt különös dolog. Tények halmazaként mindig az emberrel van, mint az adatok a történelemkönyvekben. Aztán véletlenül meglátunk, vagy meghallunk valamit, amitől elindulunk visszafelé, és már nem a múlt idéződik fel bennünk, hanem mi magunk vagyunk a múltban.

Az ember szeret visszaemlékezni régebbi dolgokra, szeret évfordulókat, jubileumokat ünnepelni. Jó dolog több év elteltével szemlélni a korábbi eseményeket. Épp ezért gondoltuk úgy, hogy érdemes lenne felidézni az elmúlt tíz év történéseit. Ha emlékszik valaki, tíz évvel ezelőtt, éppen májusban került megrendezésre az Inárcs-Kakucs Katolikus Missziós Hét. Ennek apropóján szeretnénk néhány cikk keretében szemezgetni az elmúlt tíz év kisebb-nagyobb egyházközségi eseményeiből. Csak szemezgetni, ugyanis annyi minden történt egy évtized alatt, hogy nem is lehet az összes dologról beszámolni. Minden ember másra emlékszik szívesebben, és más élményei vannak. Éppen ezért megpróbáltunk súlypontokat elhelyezni és úgy kategorizálni, hogy könnyebben áttekinthetővé tegyünk ennyi időt. Nem áltatjuk magunkat. Tudjuk, hogy nem lehet teljesen objektíven, minden részletre kiterjedően bemutatni ezt, ezért lehet, hogy egyeseknek különös lesz a rendszerezés. Mi tíz különböző témakör alapján dolgoztuk fel ezt az időszakot a 2010-es Missziós Héttől kezdve a 2019-es év végéig.

Ha valakinek felkeltettük a kíváncsiságát, vagy egyszerűen csak szeret nosztalgiázni, akkor tartson velünk bátran a következő tíz hétben!

 

Adamicza Andor - Opóczki Mihály