loginOldalainkat 31 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:8
Havi lát.szám:1554
Összesen:213800
Napi legtöbb647
Száml. kezdete2011-11-15

Székely János püspököt Európai Polgár Díjjal tünteti ki az EP

 

Európai Polgár Díjjal tünteti ki az Európai Parlament Székely János püspököt az idén – tudatta hétfői közleményében Gál Kinga fideszes EP-képviselő, aki a püspököt romapasztorációs tevékenysége miatt jelölte a kitüntetésre.

A közlemény szerint az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz vezette elnökségi bizottság pénteken tette közzé a díj nyerteseinek névsorát.

„Székely János közel húsz éve fordít kiemelt figyelmet a romapasztorációra. Folyamatos gyakorlati és kutatói tevékenysége révén vált a magyar püspöki kar romapasztorációs felelősévé. Észak-magyarországi szolgálata során felismerte, hogy az egyház nem elégé nyitott a cigányság felé. Ezért mottójának megfelelően (Csak azt tudjuk szeretni, akit ismerünk) maga nyitott a közösség felé, hogy megismerhesse kultúrájukat" – áll az EP-képviselő közleményében.

Gál Kinga tudatta: Székely János „Zenével és játékkal közelített feléjük, megtanulta himnuszukat, otthonukban látogatta meg a mélyszegénységben élő cigány családokat, számos adományozó gyűjtést kezdeményezett. A roma közösség örömmel fogadta közeledését, azóta is tisztelet és szeretet veszi körül."

forrás: MTI/Magyar Kurír

 

/A szerkesztő megjegyzése:

Székely János püspök atya legutóbb a búcsúi szentmise vendégszónoka volt tavaly szeptemberben. A szentmise hanganyaga megtalálható a hangtárunkban/