loginOldalainkat 41 vendég böngészi

Látogatóink:


Mai lát.szám:155
Havi lát.szám:548
Összesen:228621
Napi legtöbb647
Száml. kezdete2011-11-15

Petőfiszállás-Szentkút

Április 21-én a leendő elsőáldozók kis csapatával kirándulni indultunk Petőfiszállásra.

Kis csoportunk hamarosan egész gyereksereggé változott, mikor a kakucsi, újhartyáni, gyóni, táborfalvai, tatárszentgyörgyi, hernádi elsőáldozók is csatlakoztak hozzánk. Az úton elkezdődött az ismerkedés, beszélgetés. Itthonról borongós időben indultunk, de Petőfiszállásra érve kisütött a Nap és az egész napunkat bearanyozta.

Misi atya tartott nekünk Szentmisét, amin 20 gyerek ministrált. Nagyon felemelő volt a gyerekeknek részt venni egy olyan Szentmisén, ami nekik szól, közelebb kerülve így is Jézushoz.

Szentmise után akadályverseny következett, csapatokra osztottuk a gyerekeket (nem falvak szerint). Mi hitoktatók készültünk feladatokkal, ki mozgásos, ki elméleti, ki játékos feladatot adott a gyerekek elé, akik nagyon profin küzdötték le az akadályokat! Ebéd után megnéztük a pálos múzeumot, majd az egyik pálos atya elmondta a hely történetét.

Délután indultunk haza, még több mosollyal, élménnyel és jó kedvvel, mint ahogy indultunk. A gyerekek, mikor leszálltak itt Inárcson a buszról, tele voltak mondanivalóval a szüleiknek, ragyogott az arcuk! Úgy gondolom, ezért a látványért már megérte őket elvinni kirándulni, feltőltődni, ezzel is hozzásegítve őket, hogy június 3-án tiszta szívvel és örömmel részesüljenek az első Szentáldozásban!

Németh Zsuzsanna hitoktató

/A képtárban több kép is látható a kirándulásról/